iconsicons

Cecilia Heinel

Min far var amatørmusiker og spillede klarinet. Jeg kan huske at jeg syntes at klarinetten var et flot instrument, og at den havde en dejlig blød klang, når han spillede på den. Han kunne se hvor spændende, jeg syntes det var, så snedigt nok gav han mig en klarinet i fødselsdagsgave.

Heldigvis gik jeg i 3. klasse og kunne begynde i musikskolen med det samme, og jeg elskede det. På et tidspunkt gik jeg faktisk til 4 forskellige fag på musikskolen (!): enetimer i klarinet, klarinetkvartet, harmoniorkester og symfoniorkester, jeg blev aldrig træt af musikken. Snart fik jeg en masse vidunderlige venner i musikskolen, og mine kammerater, musikken, en god klarinet-lærer og sidst, men ikke mindst, min fars musikglæde, gav mig lyst til at fortsætte med at spille.

I dag, hvor jeg er blevet professionel musiker og musikunderviser, synes jeg stadigvæk at musik, og det at spille sammen med andre, er det bedste i verden, ligesom da jeg var amatørmusiker (“en der elsker musik”).”

Jeg, som har fortalt lidt om mig & undervisning på klarinet her på Helsingør Musikskole, hedder Cecilia Bäckström Heinel.  Cecilia