Blæseboblerne

Blæseboblerne tilhører ORKESTER klubben.

Alle ved jo at socialt samvær giver et godt sammenhold, og det er lige præcis hvad vi har brug for i musikskolen, når vi arbejder med orkesterundervisning. Musikskolen har mange aktiviteter, der kræver samarbejde med elever, der endnu ikke kender hinanden, og samarbejde på tværs af faggrupper. I orkesterundervisningen træner vi at tage hensyn, lytte til andre, vente på tur (behovsudsættelse), og at få en situationsfornemmelse af hvad der kræves, når man arbejder sammen med andre. Sidst men ikke mindst lærer vi at respektere andre mennesker.

Vi arbejder med at være loyale overfor en kollektiv beslutning/besked og hver især styrke vores selvdisciplin, ved at gøre det som kræves af én ved arrangementer i og udenfor vores spillelokale på musikskolen. Vi lærere prøver på at gøre vores bedste for at eleverne skal få en spændende og interessant tid hos os i orkesterskolen ved at lave forskellige arrangementer så som:

  • Orkestersammenspil på skolen
  • Orkestersamarbejde med Helsingborg Musikskole (både i Danmark & i Sverige)
  • Koncerter (i og ude af huset)
  • Skolekoncerter i folkeskolen
  • Øve-weekender & stævner
  • Musiklejrskoler m.m.

Begynderniveau = N1 : Her kan eleven deltage i sin første orkestertime, ca. 4 uger efter sæsonstart. Musikskolens begynderorkester hedder BLÆSEBOBLERNE. Eleverne lærer her at orientere sig i en stemme, at holde en puls, følge en rytme og at vente, når man har pause og komme ind i sin stemme igen m.m. Vi arbejder med lettere orkestermateriale, hvor elevernes stemmer følger hinanden unisont, men også i lettere stemmeføring.

Mellemniveau = N2: se MINI-HARMONIEN.

Øvet niveau = N3: se HARMONIEN.

Glæder mig til at se mange nye ansigter i orkesterskolen, og vores fremtidige samarbejde.                                                                                                                                Mange Musiske hilsner fra Cecilia

dirigent i Mini-Harmonien

 Underviser: Birgitte Eriksen, Cecilia Heinel

Undervisning: Fredag kl. 17.10-18.10