Slagtøjssammenspil

Slagtøjssammenspil tilhører ORKESTER klubben.

I begynderensemblet lærer du de gængse rytmer og teknikker på trommesæt og latin percussion. Du får mulighed for at spille melodi, akkompagnement eller bas på diverse tasteinstrumenter (marimba, vibrafon, xylofon og klokkespil). Ensemblet kører efter et rotationsprincip, så alle får prøvet kræfter med alle instrumenter. I løbet af sæsonen indøves et repertoire af numre, som opføres til minimum 2 koncerter årligt. Ensembletiden bruges også til grundlæggende øvelser, der har til formål at skabe større forståelse for og indsigt i begreber som puls, groove, perioder og formled.

Begynderensemblet spiller både rytmiske og klassiske arrangementer, med noder, uden noder og improviseret.

I slagtøjsensemblet for de øvede tages hele slagtøjsinstrumentariet i brug. Pauker, gonger, trommesæt, olietønder, vibrafoner, koste, benzindunke, osv. støves af og inddrages i arrangementer, som skræddersys til ensemblets niveau og personlighed. Her arbejdes med mere avanceret rytmik og melodik, og arrangementerne begrænses hverken i tid eller rum.

Eneste fællesnævner for den musik, der arbejdes med er, at den udføres på slagtøjsinstrumenter, og at målet for sammenspillet er, at den spilles med sans for groove, dynamik, udtryk og sammenhængskraft.

I slagtøjsensemblet for de øvede forventes det, at man møder velforberedt op hver gang. Hermed kan sammenspilstiden komme til at handle om musikken i noderne og ikke noderne i musikken:-)

Slagtøjsensemblet spiller minimum 2 koncerter årligt.

Underviser: Mads Hebsgaard

Undervisning: For øvede: Fredag og for begyndere: Lørdag