Kontrabas

Kontrabassen hører under ORKESTER-klubben.

– og er en god og hurtig genvej til masser af sammenspil i al slags musik, bands og orkestre. Alle har brug for bas!

Kontrabassen er det største og dybest klingende instrument i strygerfamilien.

I symfoniorkestre eller ensembler, har kontrabassen som regel den vigtige og uundværlige rolle, at spille grundtonen i harmonierne samtidig med at den har en vigtig rytmisk
funktion – præcis på samme måde som i jazz og rockmusik.Kontrabas For at få glæde af at spille selv og sammen med andre er det vigtigt, at du fra starten lærer at holde instrumentet rigtigt og skabe en god klang. For at opnå et godt resultat skal du være indstillet på at øve dig hjemme, og du skal være indstillet på at deltage i strygersammenspil.

Kontrabassen kan spilles, mens man står eller sidder på en høj taburet.
På grund af instrumentets størrelse er det vigtigt, at man er stor nok til at kunne håndtere det, når man starter.

Kontrabassens oprindelse kan spores tilbage til 1500-tallet, hvor den var en del af diverse bas-violiner fra Gambe- instrumentfamilien.
Den har været meget genkendelig i forhold til lignende instrumenter, da den har en kort hals, er kort og med en bred krop.

Udover at være “bunden” i et symfoniorkester er musikinstrumentet kendt fra jazzmusikken.
Instrumentet kan spilles med bue (arco), eller strengene kan plukkes med fingrene (pizzicato). Ved pizzicato bruges pege- og langefingeren til at plukke strengene.

Siden begyndelsen af det 20. århundrede er kontrabassen også blevet betragtet som et kraftfuldt solistisk instrument, og repertoiret for instrumentet er blevet beriget med mange nye musikværker.

Vi har forskellige størrelser af kontrabasser med :
1/10 (entienedel), 1/8 (enottenedel), 1/4 (enkvart), 1/2  (enhalv). Vi er derfor i stand til at finde en passende størrelse til den enkelte elev, der starter i en alder af 7 – 8 år gammel.

Underviser: Matilde Zeeberg

Undervisning: Efter aftale

Alder: fra 1. kl.

Instrumentet kan lejes (se priser).