Violin og Suzuki-violin

Violinen hører under ORKESTER-klubben.

Sammen med de andre strygere udgør violinen fundamentet i det klassiske symfoniorkester, hvor de også er fremragende solo-instrumenter.

Violinen er den mindste i gruppen, og den, der kan spille de højeste toner. Den anvendes desuden i mange slags folkemusik.

For at få glæde af at spille selv og sammen med andre er det vigtigt, at du fra starten lærer at holde instrumentet rigtigt og skabe en god klang.
For at opnå et godt resultat skal du være indstillet på at øve dig hjemme, og du skal være indstillet på at deltage i strygersammenspil.

Violiner fås i adskillige små størrelser. Du kan derfor starte meget tidligt med at spille violin. Man kan starte til violin eller suzuki-violin. Find mere info om suzuki-violin nedenfor.

Underviser: Bjarne Høy, Alexandra-Hélianne Blais

Klik her for at se tid og sted.

Alder: fra ca. 4 år.

Instrumentet kan lejes (se priser)   2013_04_06_960x306

Suzuki-violin

Suzuki- violinundervisning bygger på leg, efterligning, musikalitet og humor.

På samme måde som vi lærer at tale før vi kan læse, lærer barnet at lytte/spille før det lærer at læse noder. Når gehøret er udviklet læres noder.

Barnet møder sammen med en forælder (eller anden voksen) til en lektion en gang om ugen, og en gang om måneden er der fællestime med andre børn, hvor man spiller med og for hinanden.

Forældrene bliver informeret om hvordan de på den bedste måde opmuntrer barnet.

Når nye melodier skal læres, optager forældrene en video af mig, hvor jeg fortæller og spiller. 

Undervisningen tilpasses altid barnets alder. Med de yngste understøttes undervisningen fx af små fingerdyr. ” Sluprefrøen” plejer at være børnenes yndlingsdyr.

Metoden er i høj grad ”onepoint- teaching”. Det vil sige, at man koncentrerer sig om et punkt ad gangen i stedet for at ”blande alt sammen i en gryde”, det giver en større oplevelse af succes, som igen er motiverende for at kunne lide at spille.

Underviser: Bjarne Høy

Alder: fra ca. 4 år.