Sascha Nedergaard : KLAVER

Uddannet pianist, kammermusiker og klaverpædagog i Moskva. Har undervist i danske musikskoler siden 1996. Hendes musikervirke har bl.a. omfattet solo- og kammermusikkoncerter og uropførelser af nykomponeret musik. Har turneret som solist i Sverige, Belgien, Tjekkiet, Frankrig og Danmark. Har deltaget på flere CD-indspilninger og holder kurser for danske klaverlærere i klaverpædagogik.

Ved siden af Musikskolen er Sascha også lærer på Helsingør MGK, hvor dygtige elever forberedes til optagelse på Musikkonservatoriet.

I udgangspunktet er det vigtigt, at det er barnet, som har lyst til at lære at spille klaver. Det er også vigtigt at udarbejde en vane med at gå til klaveret hver dag og spille/leje/øve i 5-10 min. Der gives småopgaver, vejledning og ikke mindst inspiration i undervisningstimerne hver gang.  Aktiv forældreindsats og støtte er nødvendig for at vedligeholde barnets motivation i hverdagen.

Der undervises efter en klassisk klavertradition, hvor der er særlig fokus på klang og udtryk i musikken. Klaveret er et instrument, hvor udvikling af koordination og motorik er vigtigt. Denne udvikling er indeholdt gradvist i hver eneste stykke, som vælges individuelt.

At lære at optræde og deltage ved musikskolens koncerter er en del af Saschas undervisning.

Det er nødvendigt at eleven har adgang til et akustisk klaver senest et halvt år efter man er startet.