Skip to main content Skip to footer

Vores lærere

Fritz Gerhard Berthelsen

”Du kan alt med din klarinet – hvis du altså bare vil det nok ☺”

Fritz rejste som ung til Færøerne for at undervise i klarinet. Dette blev take off for 9 års intensive konservatoriestudier - først i den storslåede natur på vestlandet i Norge og senere i Schweiz omgivet af alper i Centraleuropa. I Norge lærte FB spændende tilgange til at fortælle historier med instrumentet hos soloklarinettist Haakon Vestly, og på Conservatoire de Music de Genevé hos international klarinetsolist Thomas Friedli, modtog Fritz i 1992 højeste udmærkelse 1. Prix Virtuosité.

Mødet med komponist Ejnar Kanding i 1996 og etableringen af ensemble Contemporánea – Live Electronics Denmark blev et vendepunkt. I dette samarbejde begyndte FB at spille og udvikle forestillinger med udgangspunkt i klassisk partiturmusik og elektronisk klangregi iscenesat i visuelle rammer, og stadig eksperimenteren med koncertformen. Resultaterne tiltrak helt nye publikumsgrupper for moderne kompositionsmusik. FB er blevet tilegnet og har uropført en lang række soloværker blandt andet i DR, udgivet 6 CDer, etableret flere større udvekslingsprojekter, spillet solokoncerter og lavet workshops på konservatorier i mange lande. Bl.a. på festivaler som ICMC i Beijing (Kina), ISCM i Hong Kong, Interactive Arts Performance Series, New York City (USA), International Computer Music Conference, Havana (Cuba), Bridges-festivalen, Krakow (Polen) og Festival Synthèse i Bourges (Frankrig). www.bassclarinet.eu

Fritz siger:
"I min undervisning er balancen imellem spilleglæde og struktur vigtig. Selv de nyeste topmoderne instrumenter kan ikke øve sig af sig selv uden dig :-). Så det er vigtigt, at du selv gør en daglig indsats for at kunne nå dine mål. 
Mit fokus er at gøre dig kanon dygtig til at spille, så med udgangspunkt i at det skal være sjovt, arbejder vi altid med musikken i centrum."

Underviser i:

Kontakt:


E-mail: Fribe@helsingor.dk
Telefon: 60665580