Skip to main content Skip to footer

Søg på alder

Obo

En obo er et musikinstrument i træblæserfamilien (fløjte, klarinet, fagot). Oboen er karakteriseret ved en sart, lidt nasal klang, Den har en syngende og smuk lyd, og den spiller derfor tit solostemmen i orkestret. Man kan spille alle genrer - altså lige de sange man har lyst til - på oboen.
Oboen har ikke et mundstykke som klarinetten eller saxofonen, men i stedet to tynde træstykker sat sammen med et metalspænde - et rørblad.
Du bliver hurtigt en del af et større musikalsk fællesskab, når du spiller på et blæserinstrument. Underviseren hjælper dig, så du hurtigt kan blive god nok til at starte i musikskolens begynderblæseorkester “MiniHarmonien”, hvor du kommer til at spille sammen med en masse jævnaldrende.
Efterhånden som du bliver ældre og mere erfaren på dit instrument, får du mulighed for at rykke op i musikskolens store orkester, “Harmonien”. De spiller flere koncerter om året og en masse fed musik. Senere igen kan man rykke i eliteorkestret "HKM Woodwinds". 
De fleste oboer er fremstillet af forskellige træsorter, almindeligvis af grenadille, men også andre sorter af dalbergia-træer anvendes til fremstillingen. Visse oboer er dog fremstillet af plastic (syntetisk harpiks).

Alder: Fra 2. kl.

Undervisning:
Fredag på musikskolen.
Soloundervisning aftales individuelt med underviseren.

Instrumentet kan lejes.