Skip to main content Skip to footer

Søg på alder

Klarinet

En klarinet er et instrument i træblæserfamilien. Ordet stammer fra italiensk, den sidste stavelse, -et, betyder lille, og clarino betyder trompet; de tidligste klarinetter havde en lyd, der mindede om lyden af en trompet.
I dag har klarinetten en blød og rund lyd, og man kan hurtigt spille smukke melodier eller nyere popsange, hvis man har lyst til det. Og så er den egnet til mange forskellige stilarter - både jazz, klassisk, pop og andre moderne stilarter.
Du bliver hurtigt en del af et større musikalsk fællesskab, når du spiller på et blæserinstrument. Underviseren hjælper dig, så du hurtigt kan blive god nok til at starte i musikskolens begynderblæseorkester “MiniHarmonien”, hvor du kommer til at spille sammen med en masse jævnaldrende.
Efterhånden som du bliver ældre og mere erfaren på dit instrument, får du mulighed for at rykke op i musikskolens store orkester, “Harmonien”. De spiller flere koncerter om året og en masse fed musik. Senere igen kan man rykke i eliteorkestret "HKM Woodwinds". 

Alder: Typisk fra 3. klasse.

Undervisning:
Torsdag og fredag på musikskolen.
Soloundervisning aftales individuelt med underviseren.

Instrumentet kan lejes